SOMMER VELVÆRE

Del dette indlæg

Her i denne ayurveda & yoga sommer velvære guide har jeg valgt nogle enkle daglige rutiner. 
Måske er nogle af de rutiner allerede en del af din dagligdag. Hvis ikke, så vil jeg anbefale, at du starter en ny uge med en ny rutine.

Det kan tage lang tid, inden rutinerne bliver en del af din hverdag. Derfor ønsker jeg dig masser af tålmodighed med at forblive positiv og holde fast i det. Så din krop, dit sind og din sjæl kan nyde frugterne af rutinerne.

HYDRERING

Start dagen med et (stort) glas limevand, som har stuetemperatur.
I løbet af sommeren, hvor der er mere varme, tørhed og lethed, er det nemt at blive dehydreret i løbet af disse lange dage. Derfor er det vigtigt at vedligeholde dit indre vandlegeme og holde det indre reservoir af livsopretholdende væsker afbalanceret for at minimere solens tørringseffekter.

Vand hydrerer, lime afkøler og sammen skaber de en beroligende kraft, der kan hjælpe dig med at få din dag på rette spor. Det friske og aromatiske vand vil stimulere fordøjelsen og rense kroppen for affaldsstoffer.

Lime anbefales, fordi det indeholder C-vitamin, revitaliserer sindet, kan øge stofskiftet og har antiinflammatoriske egenskaber. Med tilsætning af lime kan du forhåbentlig nyde at drikke vand oftere. Uden tilstrækkeligt med vand og hydrering kører dit indre økosystem for varmt og tørt på denne tid af året, hvor ild elementet dominerer.

Start hver dag med denne velsmagende forfriskende drik lavet af saften fra en halv lime i 300 ml vand. Filtreret vand eller kildevand er bedst. Hvis du træner på den varmeste tid på dagen, har sovet dårligt eller ofte rejser på denne tid af året, skal du drikke så meget vand med lime, som du har brug for hele dagen for at føle dig tilpas.

MEDITÉR

Om sommeren vågner vi som regel tidligere. Stå op, når du vågner, så du giver dig selv god tid til at indånde den friske morgenluft og nyde solens blide kærtegn. En vidunderlig måde at starte dagen på er at dyrke medfølelse med LOVING KINDNESS meditation.
Medfølelse og venlighed er kernen i denne meditationspraksis inspireret af den buddhistiske tradition. Meditation med kærlig venlighed er en smuk
praksis, som du kan praktisere når som helst i løbet af året.

Den er især værdifuld om sommeren, når ildelementet er fremtrædende og intense følelser nemt kan antændes. Væk den venlige og medfølende side af dig selv, før du træder ind i sommervarmen.

YOGA

Begynd din morgen yogapraksis med en beroligende åndedrætsøvelse – NADI SHODANA eller det kølende åndedræt SHITALI PRANAYAMA. På grund af varmen har ildelementet en tendens til at ophobe sig i fordøjelsessystemet. Yogaøvelser som Pawanmuktasana, drejninger og mavestræk, vil hjælpe dig med at fjerne varmen fra de steder, hvor der ophobes mest, nemlig leveren og tyndtarmen.
Om aftenen, inden du går i seng efter en varm sommerdag, kan du smide benene op ad en væg. VIPARITA KARANI er værdifuld yogastilling og en måde til at køle ned og slappe af i kroppen og sindet, inden du skal sove.

SELF – CARE

Vidste du, at ordet for olie på det gamle sanskrit sprog er sneah, et ord, der også betyder kærlighed?

Når du giver dig selv oliemassage om morgenen, praktiserer du selvkærlighed.

Din hud er det største organ på kroppen og kræver rutinemæssig pleje for at se og føle sig god og velplejet. En af de Ayurvediske morgenrutiner er Abhyanga – helkrops selvmassage med olie. For at blødgøre intensiteten af sommeren og solskaderne, som den kan medføre, anbefales at fugte og nære huden med jomfru kokosolie, sammen med æteriske olier som lavendel, pebermynte og rose, hvilket mindsker varmens tørrende og skadelige effekter.

Om morgenen inden du går i bad og inden din yogapraksis, blandes en håndfuld kokosolie og et par dråber æterisk olie i en skål. Tag en generøs mængde og gnid den i håndfladerne for at varme olien op. Massér olien ind i huden fra top til tå ved hjælp af lange strøg over dine lemmer og cirkulære strøg over dine led. Lad olien trække ind ca. 20 minutter, før du bruser.

Du kan bruge tiden til at praktisere åndedrætsøvelser eller meditere, inden du går under bruseren. Undgå at bruge sæbe de steder, hvor du har påført olie. Tør dig med et håndklæde efter brusebadet og nyd din nye sunde, bløde og glødende hud!

SIESTA – SAVASANA

Tag en 20-minutters siesta midt på dagen eller om eftermiddagen. At give sig selv tilladelse til at tage en lur midt på dagen føles ikke kun luksuriøst, men det er også en af de bedste ting at gøre for dit velvære! I mange dele af verden er det faktisk farligt at være udendørs midt om sommeren – så tak og lov for indendørsopgaven med at hvile!

I Danmark er siesta ikke en del af vores kultur, som det er i mange andre lande, hvor de oplever ekstrem varme midt på dagen. Siesta kan hjælpe dig med at føle dig rolig og afslappet, når du går ind i den sidste del af den lange sommerdag. Vær fleksibel med hvor du tager din middagslur: hjemme i dit soveværelse eller liggende på yogamåtten i skyggen på terrassen eller haven.

Dæk øjnene med en øjenpude, som dufter af lavendel. Og mens din version måske ikke er i en hængekøje, der svinger i brisen ved havet, så stol på, at uanset hvor du er, kan du oprette dit eget tropiske paradis, når du lukker øjnene.

Jeg ønsker dig den skønneste sommer!

Namasté!

Eva

 

Indkøbskurv

Hvad leder du efter?

Filtrer: Størrelse
Filtrer: Farve
Størrelsesguide - Overdele
Følg vores guide, og se hvordan din normale størrelse passer. Bemærk, at dette er en generel guide, og at størrelser kan variere mellem mærke og model.
EU
INT
UK
30
XS
23
32
S
24
34
M
25
36
M/L
26
38
L
27
40
XL
28
42
XXL
29
Størrelsesguide - Underdele
Følg vores guide, og se hvordan din normale størrelse passer. Bemærk, at dette er en generel guide, og at størrelser kan variere mellem mærke og model.
EU
INT
UK
30
XS
23
32
S
24
34
M
25
36
M/L
26
38
L
27
40
XL
28
42
XXL
29