HORMON YOGA TERAPI

Hvad er Hormon Yoga Terapi?
Hormon yoga er en naturlig måde at harmonisere, stimulere og afbalancere den kvindelige hormonproduktion og mindske eller helt eliminere de gener, som kvinder oplever før, under og efter overgangsalderen. Kvinder bliver påvirket af hormonsystemet livet igennem fra puberteten og den første menstruation til postmenopausen, som er en periode på ca. 6-8 år efter den sidste menstruation.
Baggrunden for Hormon yoga

Hormon Yoga Terapi er udviklet af brasilianske Dinah Rodrigues og det er et program med helt bestemte og dynamiske yoga øvelser, som inkluderer elementer fra Hatha Yoga, Kundalini Yoga og Tibetanske energi øvelser. Øvelserne er dynamiske med heftige åndedrætsteknikker, som har en dyb virkning både på hormonsystemet og libido.

Ved hjælp af øvelserne og teknikkerne skabes der en indre massage og hormonproduktionen i kirtlerne sættes i gang. Der bliver lagt vægt på at sætte gang i og aktivere æggestokkene, skjoldbruskkirtlen og hypofysen.

Det anbefales, at programmet udføres minimum 4 gange om ugen for at opnå et hurtigt og optimalt resultat. Efter grundig oplæring kan du udføre programmet på egen hånd og det tager kun 25-35 minutter.

Hormon Yoga for kvinder over 35 år 

Hormon Yoga Terapi er gavnligt for kvinder over 35 år, kvinder med hormonforstyrrelser (PMS, stærke menstruationssmerter, Poly Cystisk Ovarie Syndrom (PCOS) og især kvinder, som lider under overgangsalderen (menopause). Hormon Yoga Terapi kan også være meget gavnlig for kvinder, der ønsker at blive gravide.

Hormon Yoga Terapi virker forebyggende på hjerte-karsygdomme, knogleskørhed og samtidig vil den styrke musklerne og knoglerne, rette kropsholdningen, skabe lethed og øge smidigheden i kroppen. Hormon yoga har også en dybtgående virkning på det generelle energiniveau, livskvaliteten og virker foryngende.

Da stress i høj grad medvirker til fald i østrogenniveauet, bruges der stressreducerende teknikker og øvelser.

De hyppigste symptomer og gener
For mange kvinder er overgangsalderen en stor forandring i deres liv, hvor den kvindelige hormonproduktion bliver uregelmæssig med mange ubehagelige gener og symptomer.
Hormon Yoga Terapi er for kvinder:
Hormon Yoga frarådes kvinder, der:
"Mit middel til at minde mig selv om, hvad det rent faktisk vil sige, at lytte til kroppen"
”Somatics for mig, er mit middel til at minde mig selv om, hvad det rent faktisk vil sige at lytte til kroppen. Det har gavnlig effekt, når alt kroppen har brug for er ro og kærlig opmærksomhed – Somatics er for mig, næsten en slags medicin, der har en beroligende effekt på både min krop, psyke og mit sind. Selv min lænd/hofte, som ingen læger, terapeuter osv. kan hjælpe mig med, bliver mere fri bevægelig efter somatics. Din somatics yoga er enestående og jeg har endnu ikke fundet noget lignende – gennem Din nærværende guidning finder jeg rum til bare “at være” og lige dér i Domen, skaber Du en stemning, hvor min oplevelse er, at det er det eneste sted i verden, hvor jeg har fuldstændig tilladelse til at være mig selv aller nærmest”

Mai, Yogaelev hos Wessel Yoga

Eneundervisning, en flok veninder eller kollegaer?

Hvis du foretrækker at få eneundervisning eller hvis I er et par veninder, kollegaer eller en lille gruppe, som ønsker at lære programmet, er det muligt at arrangere hormon yoga terapi i Domen, hvor jeg underviser dagligt eller jeg kan også komme til jer.

Det vil tage ca. 3-4 ganges undervisning at mestre øvelserne, hver time vil vare fra 60 min. til 90 min. dog tager den første gang ca. 2-3 timer. Du er altid velkommen til at kontakte mig, så aftaler vi nærmere. Er du tvivl om hormon yoga terapi er noget for dig, er du velkommen til at kontakte mig.