SOMATICS

HVAD ER SOMATICS?

Somatics er body-mind træning og er en sikker, hurtig og dybtgående måde at frigøre stramme og kronisk spændte muskler samt at reetablere musklernes intelligens ved genoptræning af hjernen og nervesystemet.

Somatics kan også beskrives som en re-boot af systemet, hvor en genstart er nødvendig for at bryde gamle mønstre og bevægelsesindlæringen skal ske på ny.

Somatiske praksisser omfatter bevægelses- og meditationsteknikker, der inviterer dig til en dyb bevidsthed om, hvordan det føles at være inde i din egen krop, uanset om du er i bevægelse eller ligger stille.

Somatics er også en dejlig måde at give sig selv omsorg, hvor vi tillader os selv at gøre mindre for at opnå det bedst mulige resultat – afspændt krop og sind. 

 

THOMAS HANNA SOMATICS

Thomas Hanna var den første der introducerede begrebet somatics i 1974 for at beskrive den levende krop i dens fulde helhed eller kroppen, som den opleves indefra. Han ønskede at fremhæve vigtigheden af at forstå at vores fysiske, følelsesmæssige og mentale tilstande er tæt forbundet.

Thomas Hanna udviklede bevægelser og self care med daglige bevægelser, som var banebrydende, takket teknikken kaldet ”pandiculation”.

SMERTEFRI, AFSLAPPET OG FRI

Forestil dig følelsen af at være åben, afslappet og fri i din krop og i dit sind? Hvordan ville det være at kunne frigøre spændinger og lindre smerter selv, hvor og hvornår du vil?

Når du praktiserer Somatics, praktiserer du tilstedeværelsen, som kan sammenlignes med meditation i bevægelse. Somatics er mind-body practice. Når du bevæger dig langsomt, med din fulde opmærksomhed og kontrol af dine bevægelser, omskoler du både dine muskler og din hjerne. Du lærer via nervesystemet musklerne at slappe af og forblive på den nye afslappede måde. 

Med selvopmærksomhed samt blide, langsomme og venlige bevægelser frigiver du spændinger og etablerer nye mønstre. Denne træning forener den moderne neurovidenskab og gammel yoga visdom i somatisk praksis.

HVORDAN SOMATICS KAN HJLÆLPE DIG?

Somatics tilbyder et praktisk værktøjssæt til fysisk og følelsesmæssig modstandskraft, frihed i åndedrættet og ro i sindet.
På det fysiske plan bruges det til at behandle en række tilstande som lænde-, nakke-, hofte-, kæbe-, bækken- og knæsmerter. Det hjælper med at genskabe hyperkyphose og skoliose. Det bruges også til at helbrede sportsskader og kropsholdnings problemer. Det behandler også iskias, bækkenbundsproblemer, gentagne belastninger og mange flere tilstande.

Somatics har en lang række anvendelser, fordi det behandler hovedårsagen til de fleste muskelsmerter i kroppen. Jeg belyser arbejdet gennem selvøvelser, guidede klasser og på en-til-en sessioner. Somatics kan hjælpe til med at lindre eller udrydde følgende lidelser:

Soma er et græsk ord og det betyder – den vågne, levende, åndende og tænkende krop eller den levende krop i al sin helhed. Det er ikke kun din fysiske krop, men også din energetiske krop, din åndende krop, dit sind og din følelsesmæssige krop. Man kan ikke adskille den ene fra den anden. Når du arbejder med den ene, påvirker du også de andre.
1:1 session eller en gruppe veninder eller kollegaer

Hvis du foretrækker at få 1:1 session eller hvis I er et par veninder, kollegaer eller en lille gruppe, som ønsker at opleve somatics, er det muligt at arrangere somatics yoga session i Domen, hvor jeg dagligt underviser. Jeg kan også komme til jer. Du er altid velkommen til at kontakte mig på mail eva.wessel@wesselyoga.dk eller ringe til 5134 2507, så aftaler vi nærmere.