At komme hjem

At komme hjem
Hvert forår flyver mange millioner fugle tusindvis af kilometer mod nord for at komme hjem – hjem til reden. Jeg har altid undret mig over deres styrke, vilje og evne til at orientere sig i den store verden?  Hvordan finder de frem til lige præcis den rede, som de har efterladt i efteråret.
Det viser sig, at der faktisk er mange forskellige mekanismer, der spiller ind. Udover at have et indre kompas og en veludviklet navigationsevne, så finder fuglene også vej ved hjælp af bl.a. Jordens magnetfelter, stjerner, geografiske pejlemærker og dufte.

At komme hjem til dig selv
Måske har du hørt om udtrykket “at komme hjem til sig selv”? Men hvad betyder det egentligt?
Hjem er forbundet med mange associationer og betydninger. Hjem er der, hvor man bor eller et barndomshjem. Man kan også have et hjem, når man er på ferie. Associationerne kan være forskellige fra person til person og de kan også ændre sig gennem livet.
Men oftest er hjem associeret med et trygt sted, hvor der er rart at være, hvor man føler sig velkommen og et sted, hvor man kan være sig selv.
For mange kan det at komme hjem til sig selv være lig med at skabe kontakt med naturen, meditere, spille musik, tegne eller helt noget tredje. Den irske forfatter John O´Donohue har skrevet: “Hjemmet kan på en måde siges at være forlængelsen eller fortsættelsen af den menneskelige krop. Kroppen, som jo egentlig er vores oprindelige, primære og vigtigste hjem på Jorden. Kroppen huser sind, hjerte og ånd. For at kunne være, må vi være hjemme.”

At navigere i dit indre landskab
Da vi gik i skole, lærte vi at navigere mellem tal, bogstaver og verdens landskaber. Men ganske få af os blev undervist i kroppens geografi og hvordan man navigerer i vores indre landskab.
Forestil dig, at du kan lære din krop at kende på samme måde, som du lærer et hus at kende, ved at gå igennem værelserne igen og igen. Bliv ved at se og oplev værelserne fra så mange perspektiver som muligt. Stille og roligt kommer der et fler-dimensionalt billede og fokus. At vide hvor du styrer din opmærksomhed hen og på hvad, gør undersøgelsen mere spændende.
Processen er godt på vej, hvis du begynder at føle dig hjemme i din krop.

Nogle gange skal vi hjemmefra for at finde hjem til os selv igen.

Namasté!

Eva

Indkøbskurv

Hvad leder du efter?

Få 15 % rabat på din næste ordre
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og forkæl dig selv med 10 % rabat på dit næste køb af yogaudstyr og yogatøj.
Filtrer: Størrelse
Filtrer: Farve
Størrelsesguide - Overdele
Følg vores guide, og se hvordan din normale størrelse passer. Bemærk, at dette er en generel guide, og at størrelser kan variere mellem mærke og model.
EU
INT
UK
30
XS
23
32
S
24
34
M
25
36
M/L
26
38
L
27
40
XL
28
42
XXL
29
Størrelsesguide - Underdele
Følg vores guide, og se hvordan din normale størrelse passer. Bemærk, at dette er en generel guide, og at størrelser kan variere mellem mærke og model.
EU
INT
UK
30
XS
23
32
S
24
34
M
25
36
M/L
26
38
L
27
40
XL
28
42
XXL
29