Hjælp dit hjertes ønske på vej med Sankalpa

Hjælp dit hjertes ønske på vej med Sankalpa

Del dette indlæg

Ingen nytårsforsætter for mig i år, men små intentioner eller positive bekræftelser, som jeg sætter om morgenen i stedet for.

For mig virker de som dagens guide, mantra elle bekræftelse, der er tilgængelig dagen eller ugen lang. På den måde sætter jeg stemningen for min dag, som kan hjælpe med at tage bedre beslutninger, at være mere nærværende og huske at være god ved mig selv.

Måske har du hørt om udtrykket, Sankalpa, som forstås som et dybfølt ønske i hjertet, hvor din sandhed er.

San – en idé, der dannes i hjertet og Kalpa – dette er den regel, som jeg vil prioritere over alle andre regler.

Sankalpa kan også betragtes som et frø, der bliver plantet i den del af dit liv, som har brug for din opmærksomhed. Det kan både dreje sig om dit helbred, dine relationer eller karriere.

Når vi kommer til det nye år, laver vi tit nytårsforsætter, men tit får disse ønsker en kort levetid. Ifølge psykologer mislykkes de gode intentioner, fordi man bruger al energi på, hvordan vi vil gøre det i stedet for, hvorfor vi vil opnå det.

Hvis vi vil arbejde med intentioner og lade dem spire, påvirke vores liv, skal der være sansninger og følelser involveret.

For eksempel, hvis du gerne vil tabe dig, spørg først dig selv – hvorfor vil du opnå det? Er det ønsket om at se bedre ud eller er der en mere alvorlig grund til denne beslutsomhed om at blive sundere, ønsket om at opleve mere energi og lethed. Hvis du vil være en sund og aktiv mor for dine allerede voksne børn i alderdommen, forsvinder beslutsomheden for at leve sundt og dyrke motion ikke.

Vil du plante et frø?

Det er mest frugtbart at skabe frøene om morgenen, så de kan indstille og manifestere en hensigt for din dag.

  • Find et lille og stille hjørne derhjemme om morgenen, hvor du kan være i selskab med dig selv. Inden du finder en siddende eller liggende stilling, skal du måske strække dig eller lave en blid yoga stilling, som hjælper dig med at mærke kroppen og åndedrættet. Ret din opmærksomhed til dit hjerte. Du kan forestille dig, at udåndingen strømmer fra hjertet og indåndingen tilbage til hjertet igen. Du vil måske lægge din hånd på dit hjerte som et minde til dig selv om, at du er her i dette øjeblik
  • Lad din sankalpa, dit hjertes ønske, opstå. Dit inderlige ønske er allerede tilstede og venter på at blive set, hørt og mærket
  • Du kan spørge dig selv – hvordan vil det føles, når dette er sket? Føles det harmonisk, hvordan føles det dybt inde i mit hjerte? Er jeg tilfreds, lykkelig og kærlig, når det er sket?
  • Ved udformningen af Sankalpa er her nogle vigtige punkter at huske på: sankalpa formuleres kort, præcist, positivt og i nutid
  • I stedet for at bruge ”jeg håber”, ”jeg vil” eller ” jeg er ikke” skal du finde det modsatte og bruge ”jeg er”. For eksempel kan du forvandle “Jeg vil tabe 5 kg” til “Jeg behandler min krop og mig selv med kærlighed og medfølelse. Jeg er min krops bedste ven. Jeg nærer min krop med sund mad og bevægelse”
  • Hvis du har svært ved at komme med en erklæring, kan du fokusere på et ord som tillid, eller mærke det som en følelse eller et bindende billede”
  • Gentag sankalpa mindst 3 gange i dit sind og hengiv dig til dens energi, kraft og tilstedeværelse i din morgen praksis. Du kan også skrive den ned i din dagbog
  • Du kan smile let og sende et signal til dit sind om, at alt er i orden
  • Lav en blid og kærlig overgang til din dag langsomt med nåde og intention

Husk, at du når som helst kan vende tilbage og gentage din sankalpa for dig selv for at genoprette forbindelsen til den positive intention.

Sankalpa er en beslutning, et ønske som er bygget på venlighed, selvtillid og kærlighed.

Lad din sankalpa gro og blomstre!

Namasté!

Eva

Indkøbskurv

Hvad leder du efter?

Få 15 % rabat på din næste ordre
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og forkæl dig selv med 10 % rabat på dit næste køb af yogaudstyr og yogatøj.
Filtrer: Størrelse
Filtrer: Farve
Størrelsesguide - Overdele
Følg vores guide, og se hvordan din normale størrelse passer. Bemærk, at dette er en generel guide, og at størrelser kan variere mellem mærke og model.
EU
INT
UK
30
XS
23
32
S
24
34
M
25
36
M/L
26
38
L
27
40
XL
28
42
XXL
29
Størrelsesguide - Underdele
Følg vores guide, og se hvordan din normale størrelse passer. Bemærk, at dette er en generel guide, og at størrelser kan variere mellem mærke og model.
EU
INT
UK
30
XS
23
32
S
24
34
M
25
36
M/L
26
38
L
27
40
XL
28
42
XXL
29