Hvorfor skal du dyrke yoga?

Del dette indlæg

Svaret er enkelt – yoga gør dig gladere og får dig til at føle dig godt tilpas. Når du praktiserer yoga stillinger (asanas), udfører åndedræts- og afspændingsøvelser/teknikker, mediterer – gør du din krop og dit sind stærkt og smidigt.

Jeg har selv praktiseret yoga i mere end 15 år og kan ikke forestille mig et liv uden yoga. Jeg er ligesom mange andre startet på et yogahold på grund af manglende energi og ondt i ryggen.

Jeg kan huske, at jeg vågnede om natten efter min første yogatime og mærkede energien strømme ned langs rygsøjlen. Dagen efter følte jeg mig mere levende end nogensinde før. Jeg var solgt fra første yogatime. Jeg ville lære mere om yoga. Fra gang til gang kunne jeg mærke de små forandringer, der skete indeni mig og omkring mig. Jeg sov meget bedre, have mere overskud i min travle hverdag i finanssektoren, mindre ondt i ryggen og jeg havde ikke mindst et fantastisk godt humør de efterfølgende dage. Jeg er virkelig så taknemlig for, at jeg blev introduceret til yoga. Det er noget af det bedste, som jeg har gjort for mig selv.

Disse mange gode egenskaber er let tilgængelige – også for dig.

Her har jeg samlet 5 gode grunde til, hvorfor skal du starte med at dyrke yoga nu:

1. Du vil altid føle dig bedre efter din yogapraksis.

Uanset hvad du har oplevet i løbet af dagen, inden du starter med din yogatræning, vil du føle dig bedre tilpas. Yogastillingerne, afspændingen, nærværet og opmærksomheden mod din krop gør, at der bliver udløst lykkehormon, oxytocin.

Når lykkehormonet bliver dannet:

·       daler blodtrykket og pulsen
·       fordøjelsen fremmes
·       immunforsvaret styrkes
·       angst og bekymringer dæmpes
·       du bliver roligere og mere afslappet
·       din kreativitet vil forbedres
·       kolesteroltallet bliver sundere
·       stresshormonet, kortisol halveres

2.  Yoga vil gøre din krop og dit sind både stærkt og smidigt

De fleste starter på et yogahold for at opnå mere smidighed. Når du dyrker yoga, bliver du ikke kun mere smidig, men du bliver også mere stærk. Yoga lærer dig også at rette din opmærksomhed mod en ting ad gangen, for eksempel din vejrtrækning. Bare ved at observere din vejrtrækning et par minutter bliver dit sind beroliget, du bliver mentalt afslappet og vil have mere overskud, samt tænke mere klart.

3. Yoga øger dit energiniveau

Måske har du hørt eller oplevet livsenergi? Livsenergien kaldet PRANA på sanskrit. Prana er den grundlæggende essens i alle former for energi i universet.

I den menneskelige krop er denne universelle prana diversificeret i flere bestemte pranas med forskellige vibrationsfrekvenser, der fodrer og styrer vores fysiske og energetiske krop og bringer harmoni til vores følelser. Når vi dyrker yoga, frigør vi energibaner kaldt NADIS på sanskrit, som prana cirkulerer igennem vores krop. Når energien flyder frit igennem kroppen, føler vi os fyldte med fornyet energi. Den luft, vi indånder, føder os konstant med prana. Man kan også få mere prana i kroppen ved at udføre specifikke åndedrætsteknikker. De bør dog udføres med en erfaren yogalærer som instruktør.

4. Yoga virker stress reducerende

I hverdagen er vi konstant ”på”, vi skal være ”klare og parate”. Når du lander på en yogamåtte, får du mulighed for at sætte farten ned, give dig selv lov til at være langsom og komme fra hovedet ned i kroppen. Der er også nogle specifikke yogaøvelser og åndedrætsteknikker, som hjælper med at reducere stresshormonet, kortisol.

Især Restorative Yoga giver din krop mulighed for at genopbygge og restituere, lader dit nervesystem hvile og du får lov til bare at være.

Somatics virker også meget afstressende, da de fleste bevægelser foregår på jorden og de langsomme bevægelser virker meditative. Begge former for yoga kan varmt anbefales.

5. Du vil lære at trække vejret dybt ned i maven igen

Da du var helt lille, trak du vejret dybt og roligt helt ned i maven. Jo mere voksne vi bliver, jo længere kommer vi væk fra den helt naturlige evne, som vi en gang havde.  I min undervisning oplever jeg tit, at mennesker kun trækker vejret ned i brystet. Et par dybe åndedrag helt ned i maven, kan i sig selv medføre følelse af ro og velvære. En god vejrtrækning kan hjælpe med at:

·       mindske stress hormon i kroppen
·       stimulere fordøjelsen
·       rense kroppen fra giftstoffer
·       hjælpe med at forbedre din kropsholdning
·       stimulere lymfesystemet
·       eliminere giftstoffer
·       få mere energi
·       blive bedre til at fokusere

Jeg har kun nævnt nogle af fordelene.

Vil du opleve mere balance og harmoni i din hverdag, så start med at dyrke yoga nu.

Det er aldrig for sent at gå i gang.

Namaste!

Indkøbskurv

Hvad leder du efter?

Filtrer: Størrelse
Filtrer: Farve
Størrelsesguide - Overdele
Følg vores guide, og se hvordan din normale størrelse passer. Bemærk, at dette er en generel guide, og at størrelser kan variere mellem mærke og model.
EU
INT
UK
30
XS
23
32
S
24
34
M
25
36
M/L
26
38
L
27
40
XL
28
42
XXL
29
Størrelsesguide - Underdele
Følg vores guide, og se hvordan din normale størrelse passer. Bemærk, at dette er en generel guide, og at størrelser kan variere mellem mærke og model.
EU
INT
UK
30
XS
23
32
S
24
34
M
25
36
M/L
26
38
L
27
40
XL
28
42
XXL
29